**

tisdag 24 mars 2009

Vanja aj aj aj.

Jag kan nog inte låta det gå förbi okommenterat. Får att bibehålla den låga underhållningsnivån på denna blogg kommer nu en kommentar till turerna kring LO-ordföranden Vanja Lunby-Wedin och hennes äventyr i AMF-styrelsen. För er som lyckats undkomma nyhetssändningarna under dagen kommer en kort resumé.

Som styrelseledamot är Vanja ansvarig för de ofantliga pensionsbelopp som tilldelats de tidigare direktörerna för AMF. Vanja är naturligtvis inte ensam om detta ansvar men får nu ta störst kritik då hon som LO-ordförande är den mest offentligt kände personen. Hon skyller nu på att hon inte kände till, blev lurad med mera, med mera.

Då tänker jag såhär: Hon har trots allt undertecknat årsredovisningarna där dessa pensioner tydligen ska gå att utläsa. Då är det alltså hennes kompetens som är för låg vilket också måste medföra hennes avgång. Eller var hennes arbetsbelastning så hög att hon bara skrev under utan att veta? Hon har ju drygt tjugo andra styrelseuppdrag att tänka på. Ja då har hon ju misskött sig och bör avgå. Påverkar detta hennes plats som LO-ordförande? Självfallet, utan förtroende, kompetens, engagemang med mera är avgång det enda rimliga.

Tycker ni att medierna går för hårt fram, mediedrevet och så vidare, så är det deras skyldighet enligt mig och denna hårda bevakning med risk för att hamna framför drevet är en faktor i direktörer och höjdares höga löner. Något jag inte gillar är när toppolitiker och andra pappersvändare gnäller och tycker synd om sig själva. Hoppa av och ge plats för någon engagerad ideellt arbetande fritidspolitiker. Men detta är ett helt annat inlägg. Tack för idag.

1 kommentar:

  1. Jag är också rädd att det sitter många människor på viktiga poster som inte alltid vet om vad som händer och sker.

    SvaraRadera