**

måndag 19 oktober 2009

Astrid Lindgren och Arnold Schwarzenegger

Då var det så dags för en ny parallelldragning. Tänk att vår folkkära och den i världen kanske mest namnkunniga författarinna återigen fått en plats i politiken. I de allt för barnsliga lekmannaleden anses Astrid varigt en person som borde ha fått utmärkelser som svenska akademiens pris till Alfred Nobels minne. Detta kom naturligtvis aldrig på tal inte bara med tanke på hennes litterära förmåga utan även med tanke på hennes folklighet och den tillhörande människosynen. Åsikter som de senaste dagarna lyfts fram av de i opinionskurvorna klättrande Sverigedemokraterna. Vilket resulterat i att Astrid lyfts upp från att inte vara mer värd än en suck till att få rollen som en barnälskande rättighetskämpe, utan några som helst föråldrade betänkligheter kring hudfärg och människovärde.

En spännande evolution vilken för mig in på tankarna kring Arnold. Den gamle kroppsbyggaren med skådespelarambitioner som med muskler större än talang aldrig blev riktigt accepterad i kritikerleden. I alla fall inte tills han gav sig in i politiken för helt plötsligt blev han en skådis men ingen riktig politiker. Så vad Sverigedemokraterna borde göra för att nå politikens finrum är att lägga ner och istället bilda filmbolag.

1 kommentar:

  1. Oj. Jag anser liksom dig att hon givetvis inte skall ha ett nobelpris men här har du nog delat in dina läsare i två grupper! Lite syrligt ämne :)

    SvaraRadera