**

tisdag 5 oktober 2010

Valets vinnare: Invandrarna

Så var då valet och den efterföljande regeringsbildningen avklarad. Den samhällsgrupp som först såg ut att bli vinnare, pensionärerna, hörde jag inte så mycket om i statsministerns regeringsförklaring. Däremot har jag insett att valets stora vinnare, tack vare Sverigedemokraternas inval ironiskt nog är invandrarna. I strävan att gå emot SD tror jag politiken i framtiden kommer bli betydligt mer invandrarvänlig än tidigare. Framförallt när man nu tydligt poängterat hur positiv invandringen är för landet och att eventuella problem som uppstår sällan beror på enskilda individers kulturella skillnader utan är ett resultat av dålig politik. All heder åt Fredrik för den självkritiken.


Så till valets förlorare. Det värsta som kan hända en politisk fråga är att den får gillande från just Sverigedemokraterna. Så vad kommer nu att hända med allt valfläsk till pensionärerna? Tillsammans med raggmunkar och lingon kanske man kan köra ut det lite lagom svalt i gamla unkna kantiner till något underbemannat äldreboende.

3 kommentarer:

  1. Hörde att migrationsverket tagit tillbaka ett löfte om att anhöriga till somaliska flyktingar i Sverige skall kunna komma hit, så dom invandrarna e ju inga vinnare.

    Men de kanske ligger nått i de du skriver, endast 350.000 svenskar (och invandrare) röstade på SD och det resulterar i protester och raseriartiklar över hela landet, dessutom total bojkott från de övriga partierna. Detta borde va ett bevis för att Sverige inte är främlingsfientligt.

    Varför migrationsverket ibland tycks avslå asylansökningar och uppehållstillstånd, som vissa menar på för lösa grunder vet jag dock inte, men kanske det ändras nu då när SD kommit in i riksdagen :)

    SvaraRadera
  2. Konstigt, jag hörde precis tvärt om. Att man vill släppa på identifieringskraven för just somaliska anhöriginvandrare då deras handlingar i regel underkänns.

    SvaraRadera
  3. japp, hörde de på radion i morse, å migrationsverket hade oxå fått kritik av eu-kommissionen pga. detta. Fast media kanske har ringt upp migrationsverket senare och i den intervjun har man svarat att man nu vill ändra på reglerna :)

    SvaraRadera