**

tisdag 2 mars 2010

Vad Ilmar Reepalu sägen som Svante Weyler inte förstår

Låt mig först skriva att jag tyvärr är väldigt dåligt insatt när det kommer till judarnas situation i Malmö. Ståhejet kring tennismatchen känner jag ju till men tydligen har det hänt värre saker den senaste tiden. Det har så vitt jag förstår blivit vanligt att enskilda judiska individer utsätts för trakasserier och så kallade hatbrott. När så kommunalrådet Reepalu försöker finna orsaker hamnar han i mellanöstern och det israeliska minsta sagt tvivelaktiga beteendet. En koppling varje vettig människa lätt kan förstå. Att oskyldiga individer drabbas när ledare låter politiska utopier går före människovärde är inget nytt.

Ibland kan man undra varför politiker, skribenter och debattörer så uppenbart medvetet misstolkar sina kontrahenter. Allt som oftast handlar det om opinionsbildning. Men tror de inte att vi förstår, eller gör vi… ni?

Att enskilda individer i Malmö inte ansvarar för israels oegentligheter fattar vi väl alla och det är inte heller något som Ilmar påstått vad jag vet.

Kanske lyssnar jag inte tillräckligt men jag hör sällan Svenska eller Malöitiska representanter för det judiska folket ta avstånd från Israels handlande. Kanske har den en gång förtryckte rätt att själv förtrycka?


Källor,

Ilmars ursprungliga uttalanden är svåra att finna då de drunknar i andras kommentarer och tolkningar. Ni får googla bäst själva utöver följande artikel.

http://www.skanskan.se/article/20100127/MALMO/701269748/1057

Och så Svantes krönika.
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2231942&BroadcastDate=&IsBlock

1 kommentar:

  1. Det stora problemet är väl sammanblandningen av Israel och det judiska folket. Israel själva kallar sig för den judiska staten och kallar all kritik mot staten för judehat. Ansvaret för den samanblandningen kan man alltså i mycket läga på Israel men också på alla de judar som inte protesterar mot statens självpåtagna representatskap. Det finns ett ytterst litet antal judar som tar avstånd från Israel men de är undantagsfall.
    Man kanske också ska nämna att de judar som nu lämnat malmö i många fall flyttat till just Israel.
    Man kan med andra ord inte kräva av allmänheten att hålla isär judar och Israel när de själva inte klarar av att göra den urskiljningen.

    SvaraRadera